Musikkarriär

Skapa din egen musik hemma

Något som är fantastiskt kul är att skapa sin egen musik. Många av de som är musikaliska och sysslar med musik måste regelbundet få utlopp för sin kreativitet, vilket i detta fall resulterar i någon form av musikskapande. Men vad behöver du då för prylar på rummet därhemma för detta ändamål?

Börja med en dator


Med en egen dator kommer du långt. Idag spelas det mesta in via en dator, eftersom det finns många bra programvaror att använda sig av. För att inte störa dina grannar eller din familj rekommenderas dessutom ett par bluetooth hörlurar av bra kvalitet som låter dig musicera trådlöst. Såvida du inte enbart gör din hemmagjorda musik via inbyggda ljud i datorn bör du förstås ha ett musikinstrument. En keyboard brukar vara lätt att ansluta till datorn via USB eller någon form av ljudingång. Numera finns speciell hårdvara att tillgå även för gitarr och bas som går att koppla till dator. Övriga instrument kan du använda genom att spela in genom en vanlig, datoransluten mikrofon.

Många använder sig av ett enda fysiskt instrument och låter sedan den programvara som används sköta resten. Spelar du exempelvis gitarr har du kanske trumkomp, bas med mera i programvaran så att du kan skapa en så kallad “backing track” att spela till. Det finns flertalet proffsiga programvaror att använda sig av, där de riktigt avancerade brukar kosta en slant att införskaffa. Dock finns det en rad gratisalternativ på marknaden som fungerar fint, åtminstone för nybörjaren.

new-blog-lite