Musikkarriär

Musik och annat du behöver för partystämningen i jul

Att det när detta skrivs pågår en pandemi som av allt att döma kommer att göra både jul- och nyårsfirandet mer dämpat än vanligt gör det bara ännu viktigare att skapa partystämning. Hos partykungen.se kan du köpa allt som behövs för att skapa en lite ljusare känsla kring högtiderna som rycker allt närmare. Chips, godis, dryck, dekorationer och mycket annat. Det bästa, med tanke på den rådande situationen, är att du får din order skickad hem till dig. Du behöver inte spendera tid på att leta efter allt du behöver i en vanlig fysisk butik.

Dekorationer och godis i all ära, men det räcker väl inte riktigt för att skapa rätt partykänsla? Nej, du behöver någonting att fylla luften med: musik. Det verkar inte bli någon vanlig jul i år och av den anledningen kanske det inte passar lika bra att spela samma gamla jullåtar som varje år.

Christmas With Weezer – Weezer (2008)

Weezer var ett av 90-talets största indieband med hits som “Buddy Holly” och “Sweater Song”. För att ha varit en del av det ironiska 90-talets indiescen verkar pojkarna i bandet vara osedvanligt förtjusta i julen. Såpass att de några år efter sin storhetstid släppte ett rent julalbum. På plattan tacklar de visserligen rätt vanliga julklassiker, men de gör det i sin egna oefterhärmliga stil.

Atheist Christmas – Keith Lowell Jensen (2015)

Lowell Jensen tacklar julen på ett mer humoristiskt sätt än vad de flesta brukar på det här albumet från 2015. Enligt sociologisk forskning är ateister en av de grupper människor litar minst på i USA och det är en av utgångspunkterna för plattan. Så är det inte riktigt i Sverige. Vi kan lyssna på plattan i bekväm vetskap om att Lowell Jensen predikar för de redan frälsta.

Av Very She & Him Christmas – She & Him (2011)

För sitt tredje studioalbum valde den amerikanska duon She & Him, bestående av Zooey Deschanel och M. Ward, att göra sin tolkning av julen. Mestadels ägnas albumet åt coverversioner av jullåtar av det lite mer rockiga slaget. Bland dem “Little Saint Nick” av the Beach Boys, “Rockin’ Around the Christmas Tree” av Johnny Marks och många andra. Det ger en bra julkänsla utan att gå hela vägen.

new-blog-lite