Musikkarriär

Bli framgångsrik med Youtube!

Det är nog få som missat hur Justin Bieber hösten 2009 blev en framgångsrik stjärna över en natt på Youtube, men det som oftast glöms bort är att möjligheten finns för olika slags artister. Du behöver inte vara en popstjärna för att nå framgångar, då Youtube är en plattform med olika möjligheter. Läs mer här nedan om en lyckosam karriär med Youtube.

Har du en passion för musik?

Om du redan idag sjunger och spelar musik för att bli en professionell artist är Youtube ett bra redskap att börja med. Idag är det många indie-artister som använder Youtube för att sälja sin musik på nätet då plattformen ger artisten en större frihet. Det innebär även att du kan skapa innehållet och musiken du vill göra. Givetvis kommer inte framgångarna att komma direkt, men genom att bygga upp en publik är chansen stor att du kan få en följarskara som tycker om din musik. Med en stor passion för musik kan du även få en publik som gör att din karriär växer. Idag finns det även kurser du kan följa på Youtube för att lära dig mer om hur det går till att bli en artist på plattformen. Titta gärna på andra artister och deras videos för att guida dig i din resa som Youtube-artist.

Trogen publik leder till framgångar

Det är lätt att tro att en musikkarriär är spikrak och enkel men sanningen är den att det är viktigt att bygga upp en trogen publik, då dessa personer kommer vara del i din framgångssaga. Dessutom bygger du upp ett förtroende för intresserade marknadsförare som ser att du kan bygga upp en publik på Youtube som kan leda till samarbeten. Framförallt generar du intäkter på din musik och kan fortsätta att skapa musik på ditt eget sätt. Idag är streaming den mest populära formen att lyssna på musik, vilket betyder att det är viktigt att du som artist är aktiv på Youtube. Blir du dessutom en partner i Youtubes partnerprogram kan du även tjäna pengar genom reklam och andra intäkter när din publik tittar på dina videos eller går in på din kanal. Det är ett hårt arbete som krävs men är fullt möjligt då det finns många framgångsrika artister på Youtube idag.

new-blog-lite