Musikkarriär

Bli musikkompositör som Ludwig Göranson

Om du ännu inte vet vem den svenska kompositören Ludwig Göranson är så är det dags att du intresserar dig för hans framgångsrika karriär, då Göransons karriärframgång är en inspiration för tusentals blivande kompositörer.

Den svenska kompositören har på kort tid blivit en välkänd musikproducent och även filmkompositör då han arbetat med amerikanska stjärnor som Childish Gambino och filmregissören Ryan Coogler som gjorde Black Panther-filmen. Dessa samarbeten har lett till en rad framgångar med prestigevinnande Grammypriser och även en Oscars statyett.

Karriären började en gång i tiden i Stockholm där han studerade på Kungliga musikhögskolan på 2000-talet för att därefter göra en flytt till Kalifornien för att fortsätta med sina studier vid USC – School of Cinematic Arts. Där fick han lära sig att producera rapmusik och även göra större filmkompositioner som gjorde att han hamnade i en umgängesomkrets som gett honom möjligheten att arbeta i olika genrer. Han träffade där Coogler, som sedan skulle regissera filmer som ”Fruitvale Station”, ”Creed” och serier som ”Community” och fick då även i samband med denna vänskap göra filmmusik till dessa filmer. Detta har gjort att han nu blivit en eftertraktad filmkompositör i Hollywood, där han nu senast gjort musiken till Star Wars-serien ”The Mandalorian” på Disney+. Göransons framgång bygger på hans utbildning men även på de kontakter som han fick under sin studietid. Givetvis har han alltid varit en driven producent men hans nyfikenhet och starka färdigheter har gjort stor skillnad.

Olika influenser ger färdigheter

Karriären som musikproducent eller filmkompositör är inte enkel, men kan leda till stora framgångar om man jobbar hårt och tar sitt yrke på allvar. Göransons karriär är en bra inspiration för musikproducenter som vill jobba med olika influenser, då han visat att det ger färdigheter i skapandet av ny musik. Dessutom visar det hur viktigt det är att ha en god musikalisk grund, då Göranssons musikaliska bakgrund ger honom fler möjligheter än andra producenter. Som musiker kan han även göra sessionerna billigare då han även spelar olika instrument, men framförallt hjälper det honom att skapa musiken som artisten sjunger eller rappar.

Hur kan detta hjälpa dig? Om du vill ha en framgångsrik karriär som musikproducent eller kompositör, är det viktigt att du hämtar inspiration från dessa individer. Göransons framgång visar dig att din musikkarriär inte bara är en dröm utan en möjlighet och ger dig även mer information om hur du kan utveckla dig. Har du en stark passion för komposition och produktion är det även viktigt att du informerar dig om olika genrer som Göranson och även tar inspiration från olika influenser. I slutändan är det upp till dig själv att göra det som krävs för att få din musikkarriär att leva upp till dina förväntningar då processen är lång och krävande.

new-blog-lite