Musikkarriär

Vad är en “pocket player”?

Jag lärde mig nyligen en ny term som i min mening på ett perfekt sätt ringar in vad varje musiker borde sträva efter med sitt hantverk: att vara en “Pocket player”. Vad betyder det att spela “i fickan”? Det ska du få reda på i det här inlägget.

Men först, om du är en kreativ person eller om du driver ett eget företag har du kanske fått en idé som skulle passa perfekt att utveckla som en app. Man behöver ju faktiskt inte ha kunskapen att själv kunna utveckla en app för att ha en bra idé om en app. Men hur ska du då gå tillväga för att göra verklighet av idén? Du kan kontakta PiJa som är ett företag i Stockholm som jobbar med IT-utveckling. De har så långt i sin karriär utvecklat appar åt företag som Lee, GoodYear och Bonnier för att bara nämna några.

En pocket player är en instrumentalist som hittar sin plats i ett gruppsammanhang. Det handlar helt enkelt om att spela “in the pocket”, i mellanrummen som uppstår mellan de saker dem du spelar med spelar. Att vara en pocket player är raka motsatsen till att vara solist. Det gäller snarare att veta sin plats. Det finns många exempel på duktiga pocket players. Den mest kända skulle möjligtvis kunna vara någon som Ringo Starr, som sällan gjorde mer än vad som var absolut nödvändigt bakom trummorna i Beatles.

new-blog-lite