Musikkarriär

Skriva låtar – några tips

Att lära sig skriva låtar är både en konstform och ett hantverk. Kanske är just låtskrivande den konstform där det är som allra viktigast att ha koll på traditionen. Med “traditionen” menar jag sådant som verslängder, låtstrukturer och så vidare. Du är förstås fri att experimentera med udda takter, verser som är 15 takter långa snarare än 16 och så vidare. Jag vågar dock slå vad om att du i nio fall av tio kommer att upptäcka att “reglerna” uppkommit av en anledning. Plus att du förstås får lättare för att bryta mot dem om du känner till dem. Jag har inte tid att gå igenom de så kallade reglerna i det här inlägget och ska därför nöja mig med att dela med mig av några få enkla tips. (Fler tips för låtskrivande kan du hitta här till exempel.)

Datorn

Den bästa datorn du kan ha för att skriva och producera musik är en Appledator. Hos mResell hittar du begagnade Macbooks till bra priser med 12 månaders garanti. Du kan till exempel köpa en macbook pro 15 så får du den bästa kombinationen av prestanda och mobilitet för ditt musikskapande.

Glöm inte rytmen

Som gitarrist, pianist eller sångare är det lätt att fokusera för mycket på melodier och glömma bort rytmen. Testa att bygga dina melodier och låtar från trummorna och upp.

new-blog-lite