Musikkarriär

Tre sätt att nå ut med din musik

För att lyckas som musiker måste du vara kreativ och testa olika metoder för att marknadsföra dig och musiken. Med hårt arbete, stor skicklighet och lite tur kan du leva på din musik.

Musik

Tänk att kunna leva på sin musik – det är mångas dröm. Att få skriva text och musik och få skapa ett fantastiskt arrangemang. Idag finns det stora möjligheter att kunna nå ut med sin musik genom internet, men också genom att spela live på gatan eller på pubar och andra event. För att lyckas måste du vara ihärdig och självklart ha musikalisk talang. Men om du arbetar hårt, så kan det ändå vara din musik som folk går omkring med i sina mobiler och lyssnar till när de är ute och joggar eller på väg till jobbet. Om du förresten får problem med din mobil, så kan du bara gå in på gigamex.se som fixar den åt dig eller så kan du köpa en begagnad mobil av dem. Så kan du fortsätta att lyssna på din favoritmusik.

Youtube

Finns det någon musiker som inte har en YouTube-kanal? YouTube är ett måste för att du ska lyckas nå ut med din musik. Det finns flera olika sätt som du kan använda för att nå besökare på Youtube: covers, göra musiklektioner samt självklart skapa bra musikfilmer med din egen musik. Det klokaste kan vara att kombinera de tre sätten. När du börjar din YouTubekarriär måste du tänka på att spela in filmer med bra ljudkvalitet. Det kan vara värt att investera i en mikrofon och studioutrustning som du kan använda i ditt hem. Tänk också på att du som musiker bör starta eget företag, genom att gå in på Skatteverkets hemsida och söka f-skattsedel.

Gatumusiker

Det är mer än ett band som har börjat spela på gatan. Om du älskar att spela, vilket du naturligtvis gör, så kan det vara ett bra sätt att både träna på att uppträda, men också för att nå ut med din musik. Det tar lång tid att bli känd som gatumusiker, men då konkurrensen i musikindustrin är hård behöver du inte konkurrera med filmklipp eller kändisar när du står på gatan. Dessutom kommer du att tjäna pengar på det.

Leta spelningar

Alla musiker börjar med en låt. Erbjud dig att spela gratis på marknader, fester, i kyrkor och på födelsedagskalas. Ta alla möjligheter du får att spela gratis, tills du blivit så känd att du kan börja att ta betalt. Självklart bör du söka upp olika tillställningar i förväg med en prislista, men det kommer att underlätta om restaurangägaren redan har hört dig spela på en kompis 30-årsfest. Självklart känns det väldigt långt mellan Kiruna och Nashville, men det är den väg som alla seriösa musiker måste gå.

new-blog-lite